17/3/2014 Δράσεις αγάπης με τους ΑΝ.ΕΛ. στο ΠΙΚΠΑ

970

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σήμερα το μεσημέρι, με τη Βουλευτή μας στην Α’ Αθήνας, Κα Έλενα Κουντουρά, που ειναι γνωστό το μεγάλο ενδιαφέρον της και η ευαισθησία της για παιδία με ειδικές ανάγκες, κλιμάκιο της Γραμματείας μας, επισκέφτηκε το ΠΙΚΠΑ, και τη μη κυβερνητική οργάνωση ΤΑΝDE -που δραστηριοποιείται στους ίδιους χώρους-, για μια πρώτη γνωριμία, και προσέφερε, είδη πρώτης ανάγκης και ένδυσης για μικρά παιδιά, ολοκαίνουριες ολόμαλλες κουβέρτες και πουπουλένια παπλώματα .

Μετά την συνάντησή μας με το προσωπικό και τα παιδιά του ιδρύματος, την ξενάγηση στους χώρους του και την ενημέρωση από τους υπευθύνους, αποχωρήσαμε με βαθειά συγκίνηση, υποσχόμενοι ότι σύντομα θα επαναλάβουμε παρόμοια επίσκεψη – δράση.

Την εποχή αυτή της οικονομικής κρίσης, οι υπεύθυνοι του ιδρύματος και οι εθελοντές της ΤΑΝDE, αγωνίζονται σε οριακές συνθήκες, από άποψη προσωπικού και πόρων, να διατηρήσουν το επίπεδο των παροχών προς τα φιλοξενούμενα παιδιά .

Κάθε μορφή προσφοράς, αρωγής και στήριξης στο δύσκολο έργου τους προς τα παιδιά, που έχουν ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες, αποτελεί σημαντικό παράγοντα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ιδρύματος προς αυτά και των συνθηκών διαβίωσης τους.

Παράλληλα, σήμερα στην Κεφαλονιά, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη του κινήματος κ. Μάκη Πετράτο και με μέλη της τοπικής συντονιστικής, εγινε στο γηροκομείο Ληξουρίου, η διανομή κλινοσκεπασμάτων, παπλωμάτων, κουβερτών και άλλων βασικών αναγκαίων ειδών, σε σεισμόπληκτους υπερήλικες, που η γραμματεία μας και το κίνημα , μερίμνησαν για την συγκέντρωση και αποστολή τους.

Οι συνεργάτες της Γραμματείας μας με τα αγαθά που συγκεντρώνουν, κατά κύριο λόγο στην Αθήνα, και με τη συμβολή των μελών της στην επαρχία, εξαπλώνουν σε εθνικό επίπεδο το έργο της, καλύπτοντας, έστω και πρόσκαιρα, άμεσες βασικές ανάγκες συμπολιτών μας.

Η βοήθεια του Κου Δημήτρη Κιούση που έχει αναλάβει τη δωρεάν μεταφορά των προσφερομένων αγαθών, είναι πάντα πολύτιμη.

Η Γραμματέας
Μίκα Παππά-Σέβου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροδ.τ. 09/03/2014
Επόμενο άρθροδ.τ. 11/03/2014