Χρόνια Πολλά

403

Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Κάθε χρόνος που φεύγει μοναδικός και ο νέος που έρχεται ξεχωριστός. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Δεν ξεχνάμε τα προβλήματα και τα χρέη που κληρονομήσαμε, ούτε τις ευκαιρίες που χάθηκαν. Η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να πάρει συγχωροχάρτι, λέγοντας «Μάθαμε από τα λάθη και τις αποτυχίες μας». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πέρασαν ήδη 3 χρόνια και δεν κατάφερε να κάνει όλα όσα δεν έκαναν εκείνοι τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Εμείς τους απαντάμε με έργα και προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή έχει πάρει την εντολή από τον Ελληνικό λαό να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα της, να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Στόχος μας είναι να έχει ο Έλληνας πολίτης καλύτερη ποιότητα ζωής. Να ζει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Να έχει καλύτερη περίθαλψη, καλύτερη παιδεία, να έχει περισσότερες ευκαιρίες στην ζωή.

Τα τρία τελευταία χρόνια που η ΝΔ έχει την διακυβέρνηση της χώρας, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά. Ο ρυθμός ανάπτυξης τρέχει πάνω από το 4%. Οι επενδύσεις από το εξωτερικό πολλαπλασιάστηκαν. Οι εξαγωγές αυξάνονται με ρυθμό-ρεκόρ. Μειώθηκε το έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ. Τακτοποιήθηκαν χρόνια προβλήματα όπως το ΛΑΦΚΑ (η παρακράτηση από τις συντάξεις) που δόθηκε και αναδρομικά, όπως επίσης και τα πανωτόκια, όπου ωφελήθηκαν πάνω από 60 χιλιάδες αγρότες. Αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ. Αυξάνεται το ΕΚΑΣ. Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας. Αυξάνεται η απασχόληση. Αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Αυξάνεται το αφορολόγητο όριο στα 12.000 Ευρώ. Απαλλάσσεται από φόρο το επίδομα πολύτεκνης μητέρας. Δρομολογήθηκαν φορολογικές απαλλαγές για τους οικονομικά ασθενέστερους, για άτομα με αναπηρία. Στηρίζουμε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, να παράγουμε περισσότερα, να δημιουργούνται συνεχώς θέσεις εργασίας, να προσελκύουμε περισσότερες ξένες επενδύσεις. Και είμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου, έχουμε πολλά να κάνουμε. Να ολοκληρώσουμε το δημοσιονομικό συμμάζεμα. Χρειαζόμαστε καλύτερες υποδομές, περισσότερη έρευνα, λιγότερη γραφειοκρατία, μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, στήριξη της περιφέρειας, σύγχρονους και ασφαλής δρόμους, εκσυγχρονισμό και εξοπλισμό νοσοκομείων και άλλα πολλά.

Η κοινωνία μας εμπιστεύεται, μας στηρίζει. Μας ζητάει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα μπροστά. Το όραμα μας είναι κοινό. Μια καλύτερη Ελλάδα, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.