δ.τ. 01/02/2014

692

Δήλωση για το τέλος ΕΤΜΑΕΡ που πληρώναμε μέσω ΔΕΗ και έβγαλε αντισυνταγματικό το ΣτΕ αλλά και όλα τα παράλογα και αντιλαικά μέτρα της κυβέρνησης.

«Απίστευτη η αποκάλυψη που έρχεται στο φως μέσω της απόφασης του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΑΕΡ), το οποίο είναι κρυμμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ και επιβαρύνει το πορτοφόλι του άγρια δοκιμαζόμενου Έλληνα οικογενειάρχη.

Στον πανικό της η κυβέρνηση να μαζέψει λεφτά από παντού, παραβιάζει Σύνταγμα, νόμους, ακόμη και την ίδια τη λογική. Εξαθλιώνει μισθολογικά τους ένστολους και μετά έρχεται το ΣτΕ να τους δικαιώσει. Απαγορεύει γονικές παροχές για όσους χρωστούν στο Δημόσιο. Κατάσχει μισθούς και καταθέσεις οφειλετών πριν καν λήξει η προθεσμία να πληρώσουν την τρέχουσα δόση τους στην εφορία, έτσι …«προληπτικά» όπως λέει. Στέλνει φυλακή πολίτες που τους χτύπησε η κρίση μαζί με αναποδιές και έχουν ξεμείνει με χρέη 5.000€ και άνω στο Δημόσιο. Αφήνει να πεθάνουν αβοήθητοι στο δρόμο, χωρίς δημόσια ιατρική φροντίδα και περίθαλψη, βαριά ασθενείς συνάνθρωποί μας που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, αλλά δεν λογαριάζονται για άποροι επειδή συμβαίνει να έχουν ένα σπίτι. Κόβει το ρεύμα στους φτωχούς, βάζει χαράτσι 25€ σε όσους έχουν ανάγκη εισαγωγής και νοσηλείας σε νοσοκομείο, φορτώνει πρόστιμα πάνω στο ΦΠΑ και όταν η κατάσταση φτάσει στο μη παρέκει, έρχεται ο πρωθυπουργός να … «διορθώσει» -τάχα- τις αδικίες. Υπουργοί νομοθετούν πρόχειρα και αποσπασματικά ρυθμίσεις που μας εξοντώνουν και μετά βγαίνουν βουλευτές της κυβέρνησης και ομολογούν πώς δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαντούμε στην κυβέρνηση: Φτάνει πια! Εξαντλήσατε κάθε έννοια και πράξη παρανομίας, αντισυνταγματικότητας και παραλογισμού και διαπράττετε μαζικό έγκλημα κατά του λαού και της Κοινωνίας. ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ!».