δ.τ. 02/02/2014

266

Δήλωση για τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία και τις «ευκαιρίες απασχόλησης» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Τα τελευταία επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι είμαστε χώρα ανέργων, έχοντας το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 28 και με κύρια θύματα τους νέους. Τα μνημόνια ρημάζουν το εισόδημα, δημιουργούν ύφεση και φτώχεια, ερημώνουν την αγορά, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα και ως συνέπεια, όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας μένουν χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση, πραγματικά έρμαια μέσα στην κόλαση μίας κοινωνικής εξαθλίωσης που παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κυβέρνηση υπόσχεται 444.000 «ευκαιρίες απασχόλησης». Οι Έλληνες όμως, ειδικά οι νέοι, έχουν ανάγκη από κανονικές δουλειές. Επίσης, από έναν μόνιμο μισθό που θα τους επιτρέπει να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, να ζουν με αξιοπρέπεια και να χτίζουν όνειρα για το αύριο και όχι από προσωρινά χαρτζιλίκια για ψηφοθηρικούς λόγους, επιδοτούμενα από ευρωπαϊκά ταμεία. Η Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση του μέσου εισοδήματος, ρευστότητα στην αγορά, επανεκκίνηση της πραγματικής Οικονομίας και όχι νέους κομματικούς ομήρους που θα πηγαίνουν να παρακαλούν στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία για μία σύμβαση, εμπορευόμενοι την ψήφο τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να κάνει ολική στροφή από τη λιτότητα στην ανάπτυξη, να ξεμπλέξει την Πατρίδα μας από τον δολοφονικό ιστό των μνημονίων και να δώσει τη μάχη για την πραγματική Οικονομία και την Απασχόληση. Αυτή είναι η μόνη λύση και επιλογή!»