δ.τ. 11/12/2013

276

Δήλωση για την παγκόσμια ημέρα του παιδιού

» η παγκόσμια ημέρα του παιδιού βρίσκει την Ελλάδα με την Τρόΐκα, τα μνημόνια και την συγκυβέρνηση να έχουν επιβάλλει μια πολιτική Ηρώδη «

«Η φετινή παγκόσμια μέρα του παιδιού βρίσκει τα Ελληνόπουλα, τα οποία δεν είναι μονάχα ο θησαυρός της ζωής κάθε γονιού αλλά και η φυσική συνέχεια του λαού και του έθνους μας, να βρίσκονται στη δίνη μίας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης. Η ίδια η Unicef καταγράφει αριθμό 450.000 Ελληνόπουλων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά στερούνται θέρμανσης, σημαντικότατων για τη φυσιολογική ανάπτυξή τους ειδών διατροφής και βασικών ανέσεων που κάθε νοικοκυριό πρέπει κανονικά να έχει.

Πρόσφατα είναι τα γεγονότα της έφηβης Σάρας που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού γιατί η άνεργη μάνα της δεν είχε να πληρώσει ρεύμα και πετρέλαιο και της μαθήτριας του δημοτικού σχολείου στα Ζαρουχλέϊκα που έσκυψε να βρει τροφή μέσα από τα πεταμένα αποφάγια των συμμαθητών της.

Αυτή η κατάσταση που έχουν δημιουργήσει Τρόικα, Μνημόνια και συγκυβέρνηση είναι βίαιη, απάνθρωπη και εγκληματική απέναντι στο παιδί και σκοτώνει ψυχικά τον ανήμπορο άνεργο και οικονομικά κατεστραμμένο γονιό που δεν μπορεί να προσφέρει στο σπιτικό του τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα να οδηγείται στη ντροπή και την απόγνωση και σε 6.000 περιπτώσεις ακόμη και στην αυτοκτονία.
Οι ιθύνοντες νίπτουν τας χείρας τους αποδίδοντας αυτή την τραγική εικόνα σε δήθεν υπερβολές, ενώ στο μεταξύ φορολογούν τα παιδιά ως τεκμήριο πλούτου και αυτό σε μία χώρα που γερνάει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Μιλάμε για πολιτική Ηρώδη στο έτος 2013.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμευόμαστε να δώσουμε μάχη με όλες τις πολιτικές μας δυνάμεις ώστε μία τέτοια μέρα τα Ελληνόπουλα να έχουν όλα όσα απαιτείται κάθε παιδί να έχει σε μία σύγχρονη δυτική χώρα και πάνω απ’ όλα, για να τους διασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα και τη δυνατότητα να ζουν σε μία Πατρίδα και μία Κοινωνία στις οποίες θα νιώθουν ασφάλεια, χαρά, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.