δ.τ. 13/07/2012

342

«Σε συνέντευξή της στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» η υπουργός Τουρισμού επισημαίνει την «απαίτηση για άμεση αντίδραση» για αναστροφή του αρνητικού κλίματος,υποστηρίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον προορισμό των απωλειών στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με στοχευμένες ενέργειες σε προβολή και δημόσιες σχέσεις.Ερωτώμενη ωστόσο από το δημοσιογράφο για το θέμα μείωσης του τουρστικού ΦΠΑ,σε σύνδεση με τη συμφωνία ή μη γνώμη της Τρόικας πάνω στο θέμα αυτό,αποφεύγει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και καταφεύγει σε γενικότητες.

Επισημαίνουμε στην υπουργό ότι δεν υπάρχει πιο άμεσο και αποτελεσματικό κίνητρο προσέλκυσης τουριστών,από τη ριζική μείωση της χρέωσης στο συνολικό τουριστικό πακέτο.Η γενναία πτώση των τιμών,είναι μάλιστα ένα νέο που ταξιδεύει εξαιρετικά γρήγορα και δεν απαιτεί ούτε στοχευμένες δράσεις προβολής,ούτε δημόσιες σχέσεις.

Για αυτό το λόγο οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» επιμένουμε να πάει ο τουρισρικός ΦΠΑ στο
5%. Μάλιστα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη λήψη αυτού του μέτρου ανεξαρτήτως τι λέει η Τρόικα. Το γεγονός ότι δεν το έχει ήδη κάνει,έστω και στο ποσοστό του 13% το οποίο εξήγγειλε, δείχνει ακριβώς ότι η Τρόικα της το απαγορεύει.Επομένως,γίνεται απλά μία διαχείριση εντυπώσεων εξου και η υπουργός δεν δίνει σαφή απάντηση.

Επισημαίνουμε επιπλέον,ότι σε αυτό το παιχνίδι ομηρείας και δεσμεύσεων ποι παίζουν οι κκ.
Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης με τους δανειστές μας,είναι αδιανόητι να συμπεριλαμβάνεται και η Τουριστική μας Βιομηχανία,η οποία ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι κύριος αιμοδότης της Οικονομίας και της Απασχόλησης.

Τέλος,προτείνουμε στην κυβέρνηση,έναν ολόκληρο μήνα μετά τις εκλογές,να αφήσει τις
διαπιστώσεις και τα ευχολόγια στο θέμα του Τουρισμού,και να περάσει σε ουσιαστικές δράσεις που θα φέρουν άμεση,μετρήσιμη πρόοδο.»