δ.τ. 17/03/2014

437

Τριήμερη περιοδεία της Έλενας Κουντουρά στην Αιτωλοακαρνανία.

Τριήμερη περιοδεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Έλενα Κουντουρά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με τη συνοδεία του συντονιστή του νομού Κώστα Ντούπη και των πολιτευτών Παναγιώτη Μιχαλάτου και Γεώργιου Σταθόπουλου.
Την πρώτη μέρα της περιοδείας η Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε τον πρόεδρο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ναυπάκτου Μένιο Χάρο και τον πρόεδρο των οικοδόμων Γιώργο Παπαδογιώργο και συζήτησαν για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Επόμενη στάση το Μεσολόγγι και το εμπορικό κέντρο στο οποίο δεν υπήρχαν πελάτες παρά μόνο λουκέτα, ειδικά μετά το κλείσιμο του τοπικού ΤΕΙ, ενώ αμέσως μετά η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μετέβη σε Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους.

naypaktos!

«ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ; ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ;»
Δεύτερη μέρα της περιοδείας και η Έλενα Κουντουρά μετέβη σε Αγρίνιο, Παναιτώλιο, Παραβόλα και Θέρμο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκατοντάδες κατοίκους. Σε ότι αφορά το Αγρίνιο συγκεκριμένα, έκανε επίσκεψη στη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πρωτεύουσας συνομιλώντας με πλήθος κόσμου και παράθεσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Έλενα Κουντουρά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το υποτιθέμενο success story. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ποια ακριβώς είναι η επιτυχία της κυβέρνησης; Που η ανεργία από το 7% έφτασε στο 30%; Που πήγε το χρέος απ’ το 120% στο 180% του ΑΕΠ; Μήπως είναι επιτυχία οι 6.000 αυτοκτονίες και οι 450.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν; Ή μήπως είναι επιτυχία το ότι οι μισοί Έλληνες κινδυνεύουν να μπουν φυλακή για χρέη προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία;»
Σε ερώτηση σχετική με τις λύσεις που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η Έλενα Κουντουρά μίλησε για τη διαγραφή του επαχθούς & επονείδιστου χρέους, την πληρωμή του πραγματικού χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, τον εθνικό λογαριασμό για την ανασυγκρότηση της μικρομεσαίας επιχείρησης, ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία και να επιτευχθεί έτσι η πολυπόθητη ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας. Τέλος, σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σημείωσε, ότι πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρο το μήνυμα στους Ευρωπαίους πως οι Έλληνες δεν είναι διεφθαρμένοι, δεν είναι μπαταχτσήδες, έτσι όπως ήθελαν να τους παρουσιάσουν οι πρωτεργάτες των μνημονίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, αλλά αγωνίζονται και θέλουν την Ευρώπη της ισοτιμίας των λαών, την Ευρώπη των κρατών-εθνών, μια Ευρώπη που θα προάγει τη Δικαιοσύνη και δεν θα εκβιάζει.

agrinio!
Ενδιάμεσα, η Έλενα Κουντουρά σταμάτησε στα Δαφνιά Αιτωλοακαρνανίας για το μνημόσυνο του αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου που έπεσε ηρωικά στον βωμό του καθήκοντος χτυπημένος από πυρά κακοποιών. Η βουλευτής κατέθεσε ένα λουλούδι στην προτομή που αποκαλύφθηκε σε μία σεμνή τελετή, εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «οι αστυνομικοί δίνουν καθημερινά τη μάχη με αυτάπαρνηση, πιστοί στον καθήκον τους για την προστασία του έλληνα πολίτη μη διστάζοντας για την εκπλήρωσή του, να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή».

vonitsa!

Την τρίτη μέρα της περιοδείας της η Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε Αμφιλοχία και Βόνιτσα. Η επίσκεψη στη Βόνιτσα συνέπεσε μάλιστα με συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ όπου η βουλευτής δεν δίστασε να έρθει σε απευθείας πολιτική αντιπαράθεση, λέγοντας στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και στους αυτοδιοικητικούς του υποψηφίους που ήταν συγκεντρωμένοι ότι δεν φτάνει που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά δεν της ασκούν καν ίχνος κριτικής. Τόσο στην Αμφιλοχία,όσο και στη Βόνιτσα, η Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις και συνομίλησε με εκαντοντάδες κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.