δ.τ. 19/10/2013

514

«Ατυχής και ανεπίτρεπτη είναι η έμπνευση του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης να διαδώσει ότι το τετράχρονο κορίτσι που βρέθηκε στα χέρια οικογένειας Ρομά στα Φάρσαλα λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του πρωθυπουργού.

Δεν βλέπουμε καμιά ανάλογη ευαισθησία ή μέριμνα για όλους τους συνανθρώπους μας που τρώνε από τα σκουπίδια. Τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα. Τους οικογενειάρχες που είναι στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και πηδάνε από μπαλκόνια και ταράτσες. Για άνεργους και οικογένειες που χάνουν το σπίτι τους από δάνεια και χρέη και μένουν άστεγοι. Για ανθρώπους που ξεπαγιάζουν από το κρύο δίχως θέρμανση και συχνά καταλήγουμε σε τραγωδίες όπως με τους φοιτητές στη Λάρισα που πέθαναν από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού. Για το ιστορικό νηπιοκομείο στην Καλλιθέα που είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος. Ακόμη και για σεισμόπληκτους σε κοντέϊνερς που αντί να πάρουν το σπίτι που τους είχαν υποσχεθεί, έλαβαν την έξωση. Ή για συνανθρώπους μας με αναπηρίες από τους οποίους κυβέρνηση και Τρόϊκα στερούν πολύτιμα για την επιβίωσή τους επιδόματα.

Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς εκατοντάδες ανάλογα παραδείγματα αναξιοπαθούντων ομάδων και ατόμων, αλλά εκεί η κυβέρνηση μένει ατάραχη και ανάλγητη, ενώ το επικοινωνιακό της επιτελείο κάνει εκμετάλλευση του περιστατικού με το τετράχρονο κορίτσι. Γιατί δεν δίνεται εντολή και για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις;

Ας υπάρξει λοιπόν αληθινή ευαισθησία, αληθινό ενδιαφέρον και προπαντός σοβαρότητα και να μην ξεκινούν και σταματούν τα πάντα στη διαχείριση επικοινωνιακών εντυπώσεων».