δ.τ. 22/10/2013

273

«Πρέπει να φυλάμε σκοπιά πάνω από το ΑΤΜ και να σηκώνουμε μισθό ή σύνταξη την ημέρα που κατατίθεται, διότι από την επόμενη μέρα θα θεωρείται κατάθεση και θα κατάσχεται από την εφορία. Αυτή είναι η γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών προς τις ΔΟΥ για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με το ακατάσχετο, ή μη, μισθών και συντάξεων.

Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Κυβέρνηση και Τρόϊκα δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, ορμούν ως πιράνχας πάνω στον οφειλέτη και τον φορολογούμενο, μην αφήνοντάς του, ούτε ευρώ για να ζήσει. Δεν χαρίζονται ούτε για τα επιδόματα. Την ίδια στιγμή, η μεσαία τάξη και οι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, νεόπτωχοι της εποχής του μνημονίου καλούνται να καταβάλλουν μέσα σε λίγους μήνες φόρο εισοδήματος, τριπλό ΦΑΠ, δόσεις χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελείας και διάφορες άλλες επιβαρύνσεις.

Εδώ δεν πάνε κυβέρνηση και Τρόϊκα απλά να κλείσουν μαύρες τρύπες, δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά. Έχουν σκοπό να αφανίσουν την Ελληνική Κοινωνία. Εμπρός σε αυτό το προμελετημένο έγκλημα που συντελείται από την ηγεσία της συγκυβέρνησης, καλούνται οι βουλευτές της συμπολίτευσης να λάβουν αποστάσεις, να καταδικάσουν αυτές τις αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».