δήλωση για τις αποκαλύψεις του κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού

683


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ

«αν δεν έχεις λεφτά ή δεν είσαι ασφαλισμένος και σου τύχει κάποιο κακό, οδηγείσαι στο θάνατο»

«ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Ή ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ»

«Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ότι καταφεύγουν σε αυτό φτωχοί, άνεργοι, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς, που δεν έχουν καταφέρει να μπουν σε πρόγραμμα θεραπείας και η κατάστασή τους είναι τόσο προχωρημένη, που δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα με το Ιατρείο, ήδη έχουν πεθάνει δέκα συνάνθρωποί μας έτσι, ανάμεσά τους και μητέρες με μικρά παιδιά, ενώ υπάρχουν φόβοι για ακόμη χειρότερα. Φτάσαμε στο σημείο αν δεν έχεις λεφτά ή δεν είσαι ασφαλισμένος και σου τύχει κάποιο μεγάλο κακό με την υγεία σου, να οδηγείσαι στο θάνατο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε σε αυτή την τεράστια οικονομική – ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν θα έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας και φροντίδας για την υγεία του, ανεξαρτήτως οικονομικής ή ασφαλιστικής κατάστασης. Καμιά Τρόϊκα δεν μπορεί να απαγορεύσει να πράξουμε το αυτονόητο εθνικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό μας καθήκον. Αυτό το έγκλημα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, που φτάνει μέχρι και στην καταδίκη σε θάνατο αρρώστων συνανθρώπων μας, πρέπει να σταματήσει εδώ!».