Έλλειψη αγάπης

319

«Άσε με να χαρείς, δεν μου φτάνουν όλα τα προβλήματα με το σύζυγο και τη δουλειά, έχω και το μικρό που δεν ακούει καθόλου, δεν διαβάζει και τελευταία όλο μπλέκεται και με κάτι παλιόπαιδα και δημιουργεί φασαρίες. Τι να πρωτοπρολάβω; Δεν έχω χρόνο. Η μέρα μου είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Το μωρό στο σπίτι είπε τις πρώτες του λεξούλες στα ρωσικά. Τι να σου κάνει κι αυτό τόσες ώρες με την Gallina;»

Μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Μια πραγματικότητα που θα έπρεπε να μας ανησυχεί σοβαρά. Νέοι άνθρωποι που έχουν χάσει το νόημα και την ουσία της οικογένειας.

Νέοι γονείς που έχουν βάλει λάθος προτεραιότητες. Νέα ζευγάρια που δεν αντέχουν τις ευθύνες και λυγίζουν στο χρόνο. Λάθος πρότυπα που προβάλλονται. Αρχές και αξίες που χάνονται. Λάθη που επαναλαμβάνονται. Απαιτήσεις που αυξάνονται. Ανθρώπινες σχέσεις προβληματικές. Γονείς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τοπικές κοινωνίες που αδιαφορούν. Πολιτεία που δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ελλείψεις.

Κι εμείς τρέχουμε τόσο γρήγορα στους ρυθμούς που επιτάσσει η εποχή μας για να τα προλάβουμε όλα. Κλείνουμε τα μάτια και αφήνουμε να μας παρασύρει η σκληρή καθημερινότητα. 0 αγώνας για την επιβίωση. Η μάχη για την καταξίωση. Οι φιλοδοξίες για οικονομική και επαγγελματική άνοδο. Μια κοινωνία οικονομοκεντρική, που έχει χάσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της.

Μια κοινωνία εγωίστρια που έχει ξεχάσει να ΑΓΑΠΑ.

Η ΑΓΑΠΗ μαλακώνει την καρδιά μας, καθαρίζει το μυαλό μας και μας βοηθά να βάλουμε προτεραιότητες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Μόνο με την αγάπη οι άνθρωποι λύνουν τις διαφορές τους. Η αγάπη θέλει χρόνο για να εκφραστεί, και αυτό σήμερα χρειάζονται τα παιδιά. Η αγάπη σημαίνει ενδιαφέρομαι, νοιάζομαι, δίνω, και αυτό πρέπει να κάνει η κοινωνία. Μας κάνει δυνατούς και μας χαρίζει την ευτυχία, γι’ αυτό και η αναζήτηση της ξεκινάει από την ημέρα που θα γεννηθούμε. Με την αγάπη οδηγό έχουμε την ελπίδα ότι θα βρούμε τον προσανατολισμό μας. Ανοίξτε την καρδιά σας και θυμηθείτε: Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αγάπη.