Φέτος, όλοι πάμε.. Ελλάδα!

274

Έχετε γευτεί Ελλάδα; Ζούμε στην υπέροχη χώρα του ήλιου, της θάλασσας, του πολιτισμού, της μουσικής, των γεύσεων. Η Πατρίδα μας είναι, και δεν υπερβάλω με αυτό που δηλώνω, ένας αληθινός επίγειος παράδεισος. Φέτος πάλι η χωρά μας αποτελεί για όλους τους λαούς του κόσμου έναν από τους πρώτους προορισμούς διακοπών και χαλάρωσης. Επιλέγουν να ταξιδέψουν στα Δωδεκάνησα, στο Ιόνιο, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στην Κρήτη διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι εκεί θα βρουν παράδοση, φυσική ομορφιά, φιλοξενία και την μαγεία, που μόνο η Ελλάδα ξέρει και μπορεί να προσφέρει σε όποιον την αγαπά. Την Ελλάδα των αντιθέσεων, που όμως όλοι βρίσκουν αυτό που ψάχνουν. Την Ελλάδα της ζεστασιάς, όπου κανείς δεν νιώθει ξένος.

 

Κοιτάξτε και εσείς γύρω σας. Υπέρλαμπρο φώς, καταγάλανα καθαρά νερά και χαμόγελα φιλοξενίας. Είναι πραγματικά κρίμα που πέρασαν τόσο πολλά χρόνια χωρίς να γίνει καμία αξιόλογη προσπάθεια ανάδειξης αυτής της ομορφιάς του τόπου μας, πάντα με την ελπίδα ότι η τουριστική κίνηση θα διατηρείται στα περσινά επίπεδα. Ο τουρισμός, η βαριά μας βιομηχανία, το οικονομικό κεφάλαιο που μπορούσε να ωθήσει την χώρα στην ανάπτυξη και την πρόοδο, αντιμετωπίζονταν δυστυχώς ως ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας.

 

Εδώ και τρία χρόνια ο τουρισμός παίρνει και πάλι την θέση που του αξίζει. Έφτασε η ώρα που η Ελλάδα αξιοποιεί τις δυνατότητές της. Οι δράσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι συνεχείς και αποδίδουν καρπούς. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, το τουριστικό ρεύμα στην χώρα μας αυξάνεται συνεχώς με ρυθμούς που ξεπερνούν το 8% σε ετήσια βάση. Η τουριστική μας βιομηχανία χρόνο με τον χρόνο ισχυροποιείται, με τα έσοδα της να ξεπερνούν τα 12.5 δισ. Ευρώ ετησίως. Στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου, μέχρι τα τέλη 2006, σε 12 περιφέρειες της χώρας είχαν εγκριθεί 638 τουριστικές επενδύσεις που ξεπέρασαν συνολικά το 1 δισ. Ευρώ. Αναπτύσσονται οι περιφέρειες και οι τουριστικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα βελτιώνονται και εκσυγχρονίζονται. Γίνονται οι απαραίτητες επενδύσεις που τα περασμένα χρόνια είχαν ατονήσει και η Ελλάδα μας ανακτά και πάλι τον πρωταγωνιστικό της ρόλο. Ένας ρόλος που άλλωστε της αξίζει. Έτσι και εμείς φέτος θα πάμε όλοι Ελλάδα. Θα κάνουμε μπάνιο στα γαλάζια νερά κάποιας απόμερης παραλίας, θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές στα νησιά και στα χωριά που θα επισκεφτούμε. Εύχομαι τις καλύτερες, τις πιο ονειρεμένες, τις πιο ευτυχισμένες διακοπές σε όλους σας!