Για να μην ξεχνάμε

2509

Το παλιό πολιτικό κατεστημένο επιστρατεύει όλο το πολιτικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα για να επιβιώσει και σε αυτές τις εκλογές , όμως ο Ελληνικός λαός γνωρίζει  ποιοι λεηλάτησαν την χώρα και πως την οδήγησαν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Το χρέος της Ελλάδας το 2010 ήταν 290 δις αντίστοιχο στο 120% του ΑΕΠ. Το ΠΑΣΟΚ ύπουλα και με πλαστά στοιχεία μας οδήγησε στα δεσμά του πρώτου μνημονίου, δανείστηκε 120 δις και ξεκίνησε τη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.  Η Ν.Δ. στη συνέχεια νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο, υπέγραψε το δεύτερο με όρους Αγγλικού δικαίου και υπέγραψε την αρση της ασυλίας της Τράπεζας της Ελλάδος , υποθηκεύοντας τον χρυσό της χώρας μας. Δανείστηκε 110 δις και μαζί με τον κο Βενιζέλο κούρεψαν με το περίφημο PSI τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων, των Νοσοκομείων, των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των μικροομολογιούχων.
Αφού λοιπόν η διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  διαχειρίστηκαν συνολικά 400 δις , έφτασαν το χρέος 5 χρόνια μετά στα 330 δις, αντίστοιχο σε 180% του ΑΕΠ και μας κορόιδευαν ότι είχαμε «succces story» και  ότι θα βγαίναμε στις αγορές.

Πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας κατέστρεψαν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις , το δημόσιο τομέα , την παιδεία, την υγεία  όπως και τον κοινωνικό  ιστό της πατρίδας μας. Κατάφεραν , να μειώσουν 60% μισθούς και συντάξεις , να επιβάλλουν τεράστιους φόρους, να φτάσουν την ανεργία στο 35% και να οδηγήσουν 3 εκατομ Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας. Κατέστρεψαν την επιχειρηματικότητα και τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων αφού οδήγησαν 350.000 επιχειρήσεις στο κλείσιμο, χιλιάδες μαγαζιά να βάλουν λουκέτο, χιλιάδες νέους  επιστήμονες στη μετανάστευση και 7.000 συμπολίτες μας στην αυτοκτονία.
Παραπλανούσαν με ψέματα τον Ελληνικό λαό και τον έκαναν να νοιώθει συνένοχος στις ευθύνες κακοδιαχείρισης και διαφθοράς  που συντηρούσαν, για να του φορτώσουν τον λογαριασμό, να υπομένει την ταλαιπωρία και να δέχεται την φτωχοποίηση.
Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ με τους δανειστές , κι αφού δημιούργησαν τη συγκυβέρνηση συγκάληψης , ψήφισαν όλο εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο για να δώσουν ασυλία στα συμφέροντα που τους προστατεύουν :
–  τον κατάπτυστο ανήθικο νόμο «περί ευθύνης υπουργών», που απαλλάσσει υπουργούς και τους συνεργάτες τους
– την απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των προέδρων και διοικήσεων ΔΕΚΟ και οργανισμών που κατ’ εντολή τους έπαιξαν και «έχασαν» στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά τους
–  την απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των διοικήσεων τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια σε «ημέτερους», κλέφτες και απατεώνες που πτώχευσαν τις τράπεζες, κι έτσι έφεραν την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης  πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία μπήκαν στο χρέος και φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού.
-Την απαλλαγή των υπευθύνων οι οποίοι μετέτρεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων κ.λπ. σε ομόλογα και αμέσως μετά κουρεύτηκαν , όπως και τα ομόλογα των Ελλήνων μικροομολογιούχων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκε σκληρά και επίπονα  αυτούς τους 6 μήνες έχοντας απέναντί της τους δανειστές και σύσσωμη την αντιπολίτευση που προσπαθούσε να αποδομήσει κάθε προσπάθεια και είχε συνταχτεί με τους δανειστές.
Η νέα συμφωνία που πετύχαμε, διαθέτει τις προοπτικές για να βγούμε από την κρίση. Δίνει τη δυνατότητα στην επόμενη κυβέρνηση να τη διαχειριστεί  προς όφελος του ελληνικού λαού, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την οικονομική ανάπτυξης της χώρας αφού :
– εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ
– εξοικονομήσαμε πόρους για δημόσιες επενδύσεις και για να θωρακίσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλώνοντας τα απαιτούμενα πρωτογενή πλεονάσματα της επόμενης τριετίας
– πετύχαμε να έχει το νέο ανεξάρτητο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου έδρα την Ελλάδα και να ασκείται η διοίκηση και η διαχείριση του από τις ελληνικές αρχές
– αποσπάσαμε για πρώτη φορά την ρητή δέσμευση ότι αυτό το χρέος θα αναδιαρθρωθεί, ενώ οι άλλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο.
Και φυσικά να υπάγεται η συμφωνία με τους δανειστές στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, έτσι ώστε να κατοχυρώνονται όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα και προνόμια της Ελλάδας, ως ανεξάρτητου κράτους. Σε αντίθεση με το αγγλικό δίκαιο αποικιοκρατικής έμπνευσης το οποίο ρύθμιζε τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ και των συμμάχων της.

Ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα και η κοινωνία , μιας και αυτοί κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και με την πολιτική τους έβαλαν την Ελλάδα  στη μέγγενη των μνημονίων, καλύπτοντας ταυτόχρονα διαπλεκόμενα συμφέροντα και ευθύνες κακοδιαχείρισης προηγούμενων πολιτικών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούμε από το λαό να μας εμπιστευθεί ξανά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και έντιμων προθέσεων, μακριά από το παλιό πολιτικό κατεστημένο και το σύστημα διαπλοκής που αντιπροσωπεύει και καραδοκεί να ξαναπάρει την εξουσία .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροδ.τ. 01/11/2013
Επόμενο άρθροδ.τ. 02/11/2013