Ομιλία για την κύρωση του προυπολογισμού 2015 (4/12/2014)

1321

Κύριε πρόεδρε , κύριοι συνάδελφοι
ζητήσαμε να αναβληθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό με επιστολή που καταθέσαμε στον πρόεδρο της Βουλής.
Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι ρεαλιστικός ούτε μπορεί να υλοποιηθεί.
Η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει με την Τρόικα η οποία ζητά πλέον 1 δις Ευρώ νέα μέτρα. Μάλιστα ζητά να νομοθετηθούν τα νέα μέτρα και να ψηφιστούν έτσι ώστε, όταν και εφόσον ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα βγαίνει το 2015, αυτά να ληφθούν αυτόματα.
Ζητούν παράταση του μνημονίου και ο πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαιώνει τις παράλογες απαιτήσεις τους.

                                                 

Ο προϋπολογισμός που καταθέτετε δεν είναι αναπτυξιακός, αφού
– δεν προβλέπονται φοροελαφρύνσεις αλλά νέοι φόροι 1,3 δις Ευρώ
– μειώνετε τις δημόσιες επενδύσεις (από τα 6,8 δις πέρυσι στα 6,4 δις φέτος , ποσό που μειώνεται συνεχώς από την αρχή της κρίσης), αλλά εκτιμάτε μια ανάπτυξη 2,9% για το 2015 για να τον στηρίξετε, η οποία όμως δεν μπορεί να συμβεί στις υπάρχουσες συνθήκες λιτότητας και φορομπηχτικής εξαθλίωσης φυσικών προσώπων και επαγγελματιών.
– Εμφανίζετε λογιστικά πλεονάσματα εξαφανίζοντας σταδιακά κάθε κοινωνική παροχή και μεταφέροντας αριθμούς μεταξύ «ισοδύναμων» φορολογικών μέτρων .Στο καινούργιο email – γιατί ανατλλάσετε πολλά email με την τρόικα – ζητήσατε τα ισοδύναμα να είναι μια αυξηση του ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να καταστρέψετε επί της ουσίας τον τουρισμό που είναι το μόνο που έχει καταφέρει να αναπτυχθεί στην πατρίδα μας.Θέλετε να καταργήσετε αυτή την εκπτωση κατά 30% που κάνατε της εκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του φόρου που ενώ επρεπε να φύγει το Δεκέμβριο του 2014, τον παρατείνετε για άλλα δύο χρόνια.Επίσης θέλετε να καταργηθεί το ΕΚΑΣ και οι επικουρικές συντάξεις.Θέλετε να μειώσετε μισθούς και συντάξεις , ενώ εμείς θα θέλαμε πολύ να αυξηθούν.
– Στραγγαλίζετε τους Δήμους και τις Περιφέρειες αφού η επιχορήγηση ΟΤΑ μειώνεται από τα 3,3 δις στα 2,8 δις.
– Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οδηγείτε 4 εκατομμύρια πολιτών στη φτώχια και την εξαθλίωση μειώνοντας συντάξεις και μισθούς. Όπως αναφέρει σήμερα και η έγκριτη εφημερίδα Καθημερινή : μετά τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ προβλέπει έλλειμμα 1 δις Ευρώ το 2015.  Μειώνετε την κρατική χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία και τα  αφήνετε να ορίσουν αναλογιστικές παροχές και να βρουν έσοδα από πού ? από ένα περιβάλλον με υψηλή ανεργία , ανασφάλιστη εργασία και πληγωμένη επιχειρηματικότητα ?
– αλλάζετε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε εκείνους ακριβώς που τα έχουν απόλυτη ανάγκη, οδηγώντας τους σε πλήρη ανασφάλεια και απόγνωση.

Σχεδόν 4 χρόνια τώρα εφαρμόζετε πολιτικές κατ εντολών της Τρόικας και νομοθετείτε για μια δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική εξυγίανση όπως λέτε, αλλά ποια τα αποτελέσματα τους μέχρι τώρα (?) : ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, πνίξιμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εκτόξευση της ανεργίας , μείωση του ΑΕΠ και αύξηση του χρέους στα 480 δις που το καθιστούν μη βιώσιμο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι, το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί, το 2015 θα βγούμε στις αγορές και ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι η ενδεδειγμένη. Όμως η Τρόικα δεν συμφωνεί με την Κυβέρνηση και πιέζει για ακόμα περισσότερα .
Κύριοι συνάδελφοι για όφελος ποιού γίνονται όλα αυτά ? Έχουμε αλυσοδεθεί σε ένα χρέος που πνίγει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια , εξαθλιώνει την Ελληνική κοινωνία και υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας. Οι θεσμοί και η δημοκρατία μας παραβιάζονται.  Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και Εθνικοί κίνδυνοι παραμονεύουν παντού γύρω μας . Κι εμείς αντί να διαπραγματευτούμε τα δικά μας συμφέροντά , κοιτάμε να μην δυσαρεστήσουμε τους δανειστές , τις αγορές και τους επενδυτές ξεχνώντας ότι αυτοί κοιτούν μόνο τα δικά τους οφέλη.
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, φέραμε ένα πρόγραμμα που σας το παρουσιάσαμε με πολύ ρεαλιστικές σοβαρές εφικτές προτάσεις.Στο παρελθόν μας λέγατε «λαικιστές», «κωμικούς». Λέγατε ότι ειναι ανέφικτες. Λέγατε οτι δεν μπορούν να εφαρμοστούν.Κι ερχεστε σήμερα να τις υιοθετήσετε.
Λέτε οτι σας κάνουμε σκληρή κριτική.Ποιοι εμείς ? Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ψηφίσαμε ολα οσα ηταν πραγματικά πολύ καλά για τον Ελληνικό λαό.Καταδικάσαμε και καταψηφίσαμε αυτά που εξαπατούν τον Ελληνικό λαό.
Κύριοι συνάδελφοι, μας καλείτε να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε ένα «προϋπολογισμό εικονικής πραγματικότητας» – όπως είπε και ο Πρόεδρός μας –  και να ευτελίσουμε για άλλη μια φορά τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα προϋπολογισμό «κέλυφος», για ένα «αδειανό πουκάμισο» που μέσα του θα έρθουν να προστεθούν μετά από λίγο, όσα επώδυνα για τον Ελληνικό λαό δεσμευτήκατε.

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε αυτή την εξαπάτηση δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Θεωρούμε ότι αυτός ο προϋπολογισμός θα αλλάξει την επόμενη μέρα και γι αυτό τον καταψηφίζουμε.Γι αυτό σας ζητήσαμε να αναβληθεί αυτή η συζήτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η «διαπραγμάτευση σας» , ώστε πραγματικά να έχει νόημα αυτό που κάνουμε εδώ και να προστατέψουμε το κύρος του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας .