Ομιλία για τις τροπολογίες «κόκκινα δάνεια» , «αναδρομικά ενστόλων» και «μικροομολογιούχων» στο ΣΝ του Υπουργείου Δικαιοσύνης (13/11/2014)

3204

Κύριοι συνάδελφοι , κε Υπουργέ
εξετάζουμε αυτές τις μέρες στο νομοσχέδιο που φέρατε,  μια τριπλή εναρμόνιση ως προς την αναγνώριση και εκτέλεση  ποινικών αποφάσεων μεταξύ των κρατών της ΕΕ, το οποίο θα μπορούσε από μόνο του να γίνει αποδεκτό. Δυστυχώς όμως η «συγκυβέρνηση», κατά τη γνωστή τακτική που ακολουθεί, το στόλισε  με τροπολογίες «εξπρές» για διάφορες χρήσεις, με επικοινωνιακούς-εκλογικούς στόχους ακoλουθώντας όμως τις απαιτήσεις των δανειστών εντολέων της .

                                                 

Με κάνετε να αναρωτηθώ χρησιμοποιώντας τα λόγια του αείμνηστου πολιτικού ανδρός Κ. Καραμανλή : «ποιος κυβερνά τελικά αυτό τον τόπο ?» Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν σε μια εποχή σκοτεινή το 1963, αλλά θα ταίριαζαν απόλυτα και σήμερα . Με τις εντολές που ακολουθείτε πιστά από την τρόικα φέρνετε καθημερινά τη δυστυχία στον Ελληνικό λαό.
Έτσι , για  ακόμη μια φορά σε ένα άσχετο νομοσχέδιο  φέρνετε σοβαρές τροπολογίες όπως αυτή με τα «κόκκινα» δάνεια και τα αναδρομικά των ένστολων και των δικαστικών , με τις οποίες όχι απλώς δεν λύνετε τα προβλήματα, αλλά εμπαίζετε τους πολίτες , μεταφέρετε την οικονομική εξουσία στις τράπεζες και απαξιώνετε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού παραβιάζετε Σύνταγμα και θεσμούς, όπως σας καταγγέλλουν πέντε Δικαστικές Ενώσεις που καλούν τους Βουλευτές να καταψηφίσουν.

Για παράδειγμα, στην τροπολογία 1978 για τα αναδρομικά, η κυβέρνηση αντί
να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Μισθοδικείου κάνει «μερική εφαρμογή  λόγω δημοσιονομικού κινδύνου» !  Με τον τρόπο αυτό αφενός κοροϊδεύετε τους ενδιαφερόμενους όπως οι ίδιοι διαμαρτύρονται, αφετέρου εμφανίζετε την Δικαστική εξουσία περιττή , αν οι αποφάσεις της δεν συμβαδίζουν με τις οικονομικές οδηγίες των «εντολέων».
Φέρνετε κι άλλες τροπολογίες που η συγκυβέρνηση ψηφίζει μέσα σε μια νύχτα , όπως για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τις οποίες μετά από λίγο καιρό αποσύρετε και στη θέση τους φέρνετε άλλες , όπως την τωρινή 1988, με την οποία εξαιρείτε τις οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος , τηρώντας πιστά τις μνημονιακές εντολές. Με την τακτική σας αυτή, εμφανίζετε ότι και η νομοθετική λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου μάλλον είναι περιττή !
Λειτουργείτε ως οι εκτελεστές του Τροικανού παρακράτους !
Στο όνομα μιας δημοσιονομικής εξυγίανσης , μιας ευημερίας αριθμών , για να δοκιμαστούν οικονομικά μοντέλα που, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελληνική οικονομία, αλλά και κυρίως, να ικανοποιήσετε ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα, εξαθλιώνετε ένα ολόκληρο λαό και υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

Για παράδειγμα στην τροπολογία 1955 για τα «κόκκινα δάνεια», με την οποία οδηγείτε στην εξόντωση, ιδιώτες και επιχειρηματίες ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους. Με την υιοθέτηση της συλλογικής ευθύνης ακόμη και συγγενών, με τον συνυπολογισμό στην περιουσία των εμπόρων όλων των περιουσιακών στοιχείων των συγγενών πρώτου βαθμού, εγγυητών και συνοφειλετών. Κάνετε ρύθμιση που ακυρώνει το όποιο κούρεμα χρέους και αιχμαλωτίζει τους ήδη αδύναμους οικονομικά οφειλέτες. Έτσι αφήνετε  στην ευχέρεια των Τραπεζών, την πλήρη διαχείριση της οικογενειακής  περιουσίας των οφειλετών. Δίνετε τη δυνατότητα στις Τράπεζες, ανά πάσα στιγμή να εκβιάζουν με τον εκπλειστηριασμό των υπέγγυων περιουσιακών στοιχείων των εμπόρων.

Οι  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε καταθέσει την τροπολογία 1963, για την ουσιαστική διευθέτηση του συνολικού προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια και σας καλούμε να την κάνετε δεκτή. Είναι πιο δίκαιη. Μάλλον είναι απόλυτα δίκαιη γιατί διευθετεί το συνολικό πρόβλημα με τα «κόκκινα δάνεια».
Κύριο στοιχείο της δικής μας πρότασης είναι ότι σε καμία περίπτωση η πρώτη κατοικία δεν κατάσχεται για τραπεζικά χρέη.
Η προστασία της ιδιοκτησίας του Έλληνα πολίτη πρέπει να είναι απόλυτη από την πλευρά του Ελληνικού κράτους. Εντάσσουμε στην προστασία και τους εμπόρους για τα τραπεζικά τους χρέη.
Οι ΑΝ.ΕΛ ζητάμε την ρύθμιση των δανείων με κανόνες, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως είναι το εισόδημα του υπόχρεου και με στόχο την προστασία του ανθρώπου και της επιχειρηματικότητας και όχι του χρήματος.

Καταθέσαμε επίσης την τροπολογία 1977 για την αποζημίωση των μικροομολο-γιούχων τους οποίους  κοροϊδέψατε κατά τον χειρότερο τρόπο. Γιατί δεν την κάνετε δεκτή? Είναι μια τροπολογία η οποία θα σώσει αυτούς που καταστρέψατε οικονομικά, δεκαπέντε χιλιάδες συμπολίτες μας , που σας εμπιστεύτηκαν και με το υστέρημά τους αγόρασαν τίτλους Ελληνικού δημοσίου, τους οποίους ο κος Βενιζέλος κούρεψε με το PSI. Και ο τρόπος που έγινε αυτό το κούρεμα, οι ίδιοι -και πολλοί από τους συγκυβερνώντες – το ονομάσατε κλοπή.
Σας καλούμε για άλλη μια φορά να δεχτείτε αυτήν την τροπολογία για την αποζημίωση των ομολογιούχων. Διότι με αυτή παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα που έλαβαν ή επένδυσαν – γιατί στα νομικά πρόσωπα έχετε κάνει κάποιες ρυθμίσεις – σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου , να πληρώσουν με το 80% της «ακούρευτης» αξίας τους , υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο , όπως ΕΝΦΙΑ , Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα στραγγαλίζονται. Γιατί να μην μπορούν, παραδείγματος χάριν, με αυτό το ομόλογο, αφού το κόψετε σε κομμάτια, με 500, με 1000 Ευρώ , να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο ?

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούμε να συμφωνούμε στην κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών και να δεχτούμε να λειτουργούμε με εντολές της τρόικας, για χάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής και της διόρθωσης των Ελληνικών στρεβλών, όπως μας λένε οι δανειστές «άγγελοι της εξυγίανσης». Όπως αποκάλυψε στο βιβλίο του ο Αμερικάνος πρώην υπουργός Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ ,  οι Ευρωπαίοι  «άγγελοι», το 2010 θέλησαν «να μας πατήσουν στο λαιμό», και να συντρίψουν τους «άσωτους και ψεύτες Έλληνες» !
Και εσείς κύριοι της Συγκυβέρνησης υλοποιείτε τα σχέδιά τους !
Η συγκυβέρνηση με τις υπαναχωρήσεις της, δέχεται τον πλήρη εξευτελισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Βουλευτών ! Δέχεται αυτή η χώρα να είναι μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και ο Πρωθυπουργός να είναι «υπό επιτροπεία» της Τρόικας – η οποία όλο φεύγει αλλά όλο είναι εδώ – και να μας δίνει εντολές και μέσω fax και μέσω email και μέσω τηλεφώνων για το πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα!

Δεν χρειαζόμαστε άλλη λιτότητα και ανακύκλωση δανεισμού. Χρειαζόμαστε μέτρα ανάπτυξης και ενίσχυσης της  μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Χρειαζόμαστε λύσεις παραγωγής υγιούς χρήματος και όχι λογιστικές ή μακροοικονομικές αλχημείες για «τέρψη των αγορών» .
Χρειάζεται διαπραγμάτευση και αντίδραση !  Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και την κατεύθυνση θα πρέπει να την ορίσει άμεσα ο λαός.
Ευχαριστώ πολύ.