Παράνομη μετανάστευση: μία «βόμβα» που απαιτεί δράση τώρα και πρόληψη μετά.

362

Η παράνομη μετανάστευση έχει καταστεί πυρηνική «βόμβα», έτοιμη να τινάξει στον αέρα συθέμελα ολόκληρη την χώρα. Και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το αντιμετωπίζουν με όρους προεκλογικούς και επικοινωνιακούς.

Οι «σκούπες» που γίνονται αυτές τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν τα γνωστά κρατικά και κυβερνητικά ημίμετρα. Με ολοφάνερο σκοπό, να δώσουν στον πολίτη την εντύπωση ότι τάχα κάτι συμβαίνει. Όσο για την ιδέα για δημιουργία στρατοπέδων φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών εκτός Αθήνας, ερνημεύεται μοναχά ως ένα σχέδιο μεταφοράς του τρόμου και της ανομίας από το κέντρο στο σύνολο της Ελληνικής Περιφέρειας. Αλλά και σε αυτό ακόμα υπάρχει εμπαιγμός της κοινής γνώμης. Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη,  κ. Χρυσοχοίδης, έκανε λόγο για ένα πλήθος ενός εκατομμυρίου μόνο στο Λεκανοπέδιο. Πόσο εφικτό είναι να στεγαστεί ένα εκατομμύριο παράνομων μεταναστών σε δέκα στρατόπεδα ανά την Ελληνική Επικράτεια.

 ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

   ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν και δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Οι πρώτοι έδειξαν ολοφάνερα τις προθέσεις τους με τον γνωστό ως «νόμο Ραγκούση» περί ιθαγένειας, που λειτούργησε στην εφαρμογή του ως μαγνήτης για προσέλευση περισσότερων ακόμη παρανόμων μεταναστών. Ένας νόμος, που συνδιαζόμενος με την συμφωνία Δουβλίνου ΙΙ, μετέβαλλε την Ελλάδα και επισήμως στην ευρωπαική αποθήκη της παράνομης μετανάστευσης. Όσο για την ΝΔ, εμφανίζεται συνένοχη, πρώτον γιατί επί των ημερών της δεν έκανε απολύτως τίποτα και δεύτερον διότι όταν περνούσε από την Βουλή ό νόμος Ραγκούση, απέφυγε να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις, κοινοβουλευτικές και μη, προκειμένου να χτιστεί ένα τοίχος πολιτικής και εθνικής αντίστασης.

 ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ  

   Στο μεταξύ, η αγωνία και η απόγνωση που ζει ο πολίτης ολοένα και κορυφώνονται.

  • Σε μία τεράστια ακτίνα πέρα από την πλατεία Ομονίας, αλλά και σε περιοχές του ιστορικού κέντρου ακόμη, κανείς δε μπορεί να κυκλοφορήσει μετά την δύση του ήλιου. Σε πολλές από τις γειτονιές μας, ακόμη και μέρα μεσημέρι.
  • Στον Άγιο Πανταλεήμονα, στην Αχαρνών, στην Λιοσίων, όσοι συμπατριώτες μας απέμειναν, δεν είναι πλέον κάτοικοι, αλλά όμηροι και έγκλειστοι, αφού αδυνατούν να ξεμυτίσουν έστω για να πεταχτούν στο μπακάλικο της γωνίας για τα απαραίτητα.
  • Γέροντες και γυναίκες, οικογενειάρχες και νοικοκυραίοι, εγκαταλελειμένοι εντελώς από την Πολιτεία, προστρέχουν στην προστασία ομάδων και οργανώσεων, που ενώ σε άλλα ευρωπαικά κράτη θα μπορούσαν να βρίσκονταν ακόμη και εκτός νομού, εδώ με την ανοχή και την αναλγησία που δείχνουν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το κράτος, πριμοδοτούνται πολιτικά.
  • Το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο των αλλοδαπών πνίγει τους χτυπημένους από τηνκρίση εμπόρους καταστηματάρχες, ενώ το δίπτυχο της παράνομης πορνείας των αλλοδαπών και της προκλητικά ανοιχτής εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ακόμη και πίσω ακριβώς από το Δημαρχείο της Αθήνας, μαζί με τις εισαγώμενες,ξεχασμένες εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα, μεταδοτικές νόσους, συνθέτουν μια πρωτόγνωρη απειλή για την Δημόσια Υγεία.
  • Οι εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι που προσφέρονταο να κάνουν οτιδήποτε για ένα κομμάτι ψωμί δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην απασχόληση των Ελλήνων και όλων των νόμιμων κατοίκων της χώρας και στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στιβαζόμενοι σε αυτοσχέδια γκέτο, προκαλούν απότομα σοκ υποβάθμισης και φτωχοποίησης τεράστιων περιοχών.
  • Τέλος, όλο αυτό το ετερογενές και ανεξέλεγκτο μίγμα παράνομης μετανάστευσης συνιστά ανυπολόγιστης σημασίας κίνδυνο για την οριστική αλλοίωση του εθνικού μας κέντρου. Πρέπει επίσης να είμαστε υποψιασμένοι ότι είναι πιθανό ανάμεσά τους να υπάρχουν και άτομα με ύποπτες διασυνδέσεις και ακόμα πιο ύποπτες αποστολές.Δηλαδή άτομα, που ευθύνονται για προβοκατορικές ενέργειες, δολιοφθορές κλπ΄.

 ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ;

Αυτά όλα, τα ξέρουν οι πολίτες γιατί τα βιώνουν καθημερινά.

Θα άξιζε όμως να ρωτήσει κανείς τους κυρίους Παπαδήμου, Βενιζέλο, Σαμαρά το πλέον απλό και αυτονόητο.

  • Θα κυκλοφορήσουν οι ίδιοι απόγευμα, μόνοι τους χωρίς φρουρά στον Άγιο Παντελεήμονα;
  • Θα έστελναν τη γυναίκα τους εκεί μοναχή της;
  • Θα άφηναν το παιδί τους να να παίξει σε μία τυπική-για τα δεδομένα των εκεί περιοχών-πλατεία, ανάμεσα σε κλέφτες, βαποράκια και χρησιμοποιημένες σύριγγες;

Η απάντηση, είναι αυτονόητη. Διότι πέρα από τις πολιτικές ευθύνες τους, ζουν σε ένα παράλληλο κόσμο οικονομικής-κοινωνικής προσομοίωσης, στον οποίο δεν ξέρουν τι περνά ο μέσος Έλληνας και ούτε τους πολυενδιαφέρει.

ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ, ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος, ανάμεσα σε πολλούς άλλους ίσης ( και όχι ίσσονος) σημασίας, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα δώσουν ποτέ λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Η λύση θα δοθεί μόνο από ένα δυναμικό εθνικό-λαικό κίνημα, συντεταγμένης πολιτικής κατεύθυνσης, που θα κάνει πράξη τα αυτονόητα. Ποία είναι αυτά; Ότι θα έκανε πάνω κάτω κάθε κυρίαρχο έθνος και κάθε σοβαρό κράτος.

1.Θωράκιση των ελληνικών συνόρων, με δράση ισχύος από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

2.Άσκηση έντονης πολιτικής πίεσης στην Ευρωπαική Ένωση να κάνει πράξη με κονδύλια και προσωπικό, την υποχρέωσή της να προασπίζει τα σύνορά μας, ως σύντομα δικά της, καθώς και να συνετιστούν οι Τούρκοι, διότι από τα δικά τους εδάφη έρχεται η παράνομη μετανάστευση.

3.Νομοθετική ενίσχυση του πλαισίου της νόμιμης μετάναστευσης, με συντονισμένες πολιτικές και δράσεις ενσωμάτωσης στον εθνικοκοινωνικό ιστό των πρώτων κυμάτων και απέλαση των παράνομων μεταναστών που εισέρρευσαν τα τελευταία χρόνια ανά εκατοντάδες χιλιάδες. Και όταν λέμε απέλαση, ένα μόνο πράγμα εννοούμε : απέλαση-μαζική, άμεση και αδιαπραγμάτευτη

    4.Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Μελέτης και Αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού, ώστε με ρητά κριτήρια να καθοριστούν εθνικές, δημογραφικές, οικονομικές, κοινωνικές κ.α. αντοχές της Ελλάδας.

    Η παράνομη μετανάστευση ως πρόβλημα, έχει φτάσει στα όριά του. Για αυτό και στις προηγούμενες προτάσεις πρώτα έρχεται η δράση και η πρόληψη.

Χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε και υπομονή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροδ.τ. 19/07/2012
Επόμενο άρθροδ.τ. 24/07/2012