Στην ανάπτυξη και όχι στους δανειστές τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις

647

Της ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Βουλευτού Α’ Αθηνών
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στην πληρωμή του χρέους θα κατευθυνθούν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε πριν λίγες μέρες σε εκδήλωση διεθνούς εταιρείας συμβούλων ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι προκειμένου να επισπευστεί αυτό, προσανατολίζεται να προβεί ακόμη και σε προπωλήσεις επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας. Πρόκειται για μία άμεση παραδοχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, η οποία πιστοποιεί οτι τα οποιαδήποτε έσοδα προκύψουν από τις αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις θα πέσουν στο βαρέλι δίχως πάτο του χρέους, ανεξαρτήτως επιλογής αγοραστή, θέσπισης όρων και υπολογισμού τιμήματος στο μεγάλο παζάρι προσφορών ακόμη και πάνω σε κερδοφόρες ΔΕΚΟ ή «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας, Είναι γεγονός ότι οι κυβερνητικοί συνέταιροι της λεγόμενης Τρόϊκας εσωτερικού έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους ότι τα έσοδα του κράτους, μαζί με τις δόσεις των δανείων και τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, θα καλύπτουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τις εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας, με πρώτες εκείνες σε τοκοχρεολύσια και μετά ότι απομένει, θα διατίθεται για τις εσωτερικές υποχρεώσεις. Με τη μέχρι σήμερα όμως ακολουθούμενη φιλοσοφία της σκληρής λιτότητας που επιτείνει την ύφεση και δεν αφήνει περιθώρια στην παραγωγή πλούτου, όχι μόνο δεν θα είναι δυνατό να καλύπτονται οι εξωτερικές υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν οι εσωτερικές μας ανάγκες. Ήδη το κράτος, πληρώνει μεν τους πετσοκομμένους (έως εκεί που δεν πάει άλλο) μισθούς, συντάξεις και ότι έχει απομείνει όρθιο από τις βασικές δομές του κοινωνικού κράτους, αλλά από την άλλη πλευρά έχει σταματήσει να πληρώνει οποιονδήποτε, ή οτιδήποτε άλλο σε ότι αφορά το εσωτερικό της χώρας. Επομένως, δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για να δοθεί από το κράτος προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και η δικαιολογία ότι τάχα θα έρθει με επενδύσεις απ’ έξω απευθύνεται μάλλον σε αφελείς. Πώς είναι δυνατό να ψάχνει κανείς επενδύσεις από το εξωτερικό όταν αφήνει 150.000 ελληνικές επιχειρήσεις να χρεοκοπούν, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους; Και πώς θα έρθουν νέες επενδύσεις όταν δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό καθεστώς και όταν το κόστος της διαφθοράς ανέρχεται στα 11 δις ευρώ και της γραφειοκρατίας στα 14 δις; Επιπλέον, με βάση το ακολουθούμενο σχέδιο Τρόϊκας και συγκυβέρνησης, οι ξένες επενδύσεις θα έρθουν μόνο εάν και εφόσον οι μισθοί έχουν φτάσει σε επίπεδα Βαλκανίων και παρακάτω, έχουν δημιουργηθεί ειδικές οικονομικές ζώνες τύπου Κίνας με τους λαθρομετανάστες ως απασχολούμενους εκεί και τέλος, έχουν καταργηθεί εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά κεκτημένα. Με άλλα λόγια, η ανάπτυξη για την οποία μιλούν συνεχώς η Τρόϊκα και η συγκυβέρνηση θα είναι τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Θα είναι δηλαδή ανάπτυξη προς όφελος του ξένου κεφαλαίου και των ντόπιων συμφερόντων και όχι του Έλληνα εργαζόμενου και της Κοινωνίας. Μαζι.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε δημόσια υποβάλλει τις προτάσεις μας για μείωση των συντελεστών φορολόγησης εισοδήματος στο 8-10% προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας στην περιφέρειά μας. Γενικές μειώσεις στον ΦΠΑ.
Μείωση της τιμής πετρελαίου στο ανώτατο πλαφόν του ενός ευρώ.
Συγκέντρωση των χρεών των επιχειρήσεων σε έναν εθνικό λογαριασμό προκειμένου να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να βγουν από τον Τειρεσία, σπάσιμο των οφειλών τους έως και σε 240 δόσεις.
Για τα ληξιπρόθεσμα να μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα να πληρώνουν δόσεις ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες και οχι να τους κλείνουν φυλακή.
Να εκδοθούν επιταγές συμψηφισμού από το Δημόσιο και να δοθούν σε εκείνους που τους χρωστάει λεφτά, ούτως ώστε εκείνοι με τη σειρά τους, με τις ίδιες επιταγές, να πληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις.
Θα ήταν όχι μόνο ευχής έργο αλλά και απολύτως αναγκαίο, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να πηγαίνουν απευθείας σε πολιτικές και δράσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και όχι στις τσέπες των δανειστών – ειδικά για τοκοχρεολύσια. Γιατί τελικά θα πουλήσουμε ολη μας την περιουσία και θα συνεχίσουμε να χρωστάμε με αποτέλεσμα να είμαστε όμηροι των δανειστών μας. Η διαχείριση αυτών των εσόδων είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης από την ελληνική πλευρά και άσκηση διαπραγματευτικής πίεσης ως προς τους έξω.
Φυσικά κανείς δεν περιμένει από μία συγκυβέρνηση που τα ‘χει δώσει όλα σε όλους, πλην των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων, να θέσει τέτοιο θέμα στους δανειστές. Αυτό όμως μπορεί και πρέπει να το κάνει μία νέα εθνική διακυβέρνηση που θα φτιάξει το μεγάλο πατριωτικό δημοκρατικό τόξο με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μπροστά και που θα απαλλάξει την Ελλάδα και τους Έλληνες από τα δεσμά των Μνημονίων και των ξένων επιτρόπων στα υπουργεία, της οικονομικής ύφεσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροδ.τ. 31/07/2012
Επόμενο άρθροδ.τ. 13/08/2012