Στόχος μας η διαφάνεια

387

Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Όταν σου κλείνει το μάτι ο δημόσιος υπάλληλος πίσω από το γραφείο για να δώσεις το γρηγορόσημο… Όταν για να πάρεις αυτό που δίκαιουσαι, πρέπει να λαδώσεις τη μηχανή για να λειτουργήσει… Και όταν ακόμη, μουδιασμένος από τον πόνο και το φόβο για τον δικό σου άνθρωπο, περιμένεις στον προθάλαμο για να δώσεις το «φακελάκι… Αντίδρασε, μην κλείνεις τα μάτια στη διαφθορά. Γίνε παράδειγμα, κατήγγειλε τα φαινόμενα αυτά και όλους αυτούς που διεκδικούν την αμοιβή και τις απολαβές όχι από την προσπάθεια και την εργασία αλλά από το δημόσιο χρήμα κι από εσένα, τον απλό πολίτη που τον «πετυχαίνουν» στην ανάγκη του.

Η επιστροφή στο παρελθόν δεν είναι κάτι που μου αρέσει, όμως με τις προηγούμενες ανεύθυνες και επιπόλαιες πολιτικές δημιουργήθηκαν συμπεριφορές και εντυπώσεις πως το μέγεθος της πίτας είναι δεδομένο και απεριόριστο. Πως το μόνο που έχει να κάνει ο καθένας είναι να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα για τον εαυτό του. Όσο για τις διαπλεκόμενες συναλλαγές στον δημόσιο τομέα, έχουν απλώσει τις ρίζες τους τόσο βαθιά, που πέρασαν στη συνείδηση μας και δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν.

Απόφαση μας είναι να μην κρύβουμε τα προβλήματα, να μην τα μεταθέτουμε στο αύριο. Αντίθετα, τα εντοπίζουμε, ενημερώνουμε το λαό, προσπαθούμε να τα επιλύσουμε, και πάνω απ’ όλα αποδίδονται ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται, χωρίς καμία διάκριση. Νομοθετούμε κλείνοντας τα παράθυρα της διαπλοκής. Μετατρέψαμε την απιστία περί την υπηρεσία από πλημμέλημα σε κακούργημα. Ενισχύουμε τους εποπτικούς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στόχος μας, η διαφάνεια. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Διαμορφώνουμε νέες συνθήκες για τη βελτίωση της καθημερινότητας, του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Σας θέλουμε μαζί μας. Να στηρίξετε τις προσπάθειες μας. Να σπάσουμε όλοι μαζί το απόστημα της διαφθοράς του συστήματος που μας επέβαλε η προηγούμενη κατάσταση. Και όλοι μαζί να στηρίξουμε αυτήν τη νέα σχέση που εμείς ξεκινήσαμε μαζί σας, η οποία βασίζεται σε αρχές και αξίες. Υπερασπίζοντας το όραμα μιας νέας, καλύτερης Ελλάδας, με ισχυρούς πολίτες.