Συνέντευξη κας Κουντουρά για τις εκλογές

595

Πολιτική με όραμα και εντιμότητα

Η Έλενα Κουντουρά αντιπροσωπεύει την ανανέωση στο χώρο της πολιτικής. Με φρέσκιες ιδέες, ολοκληρωμένο πρόγραμμα και διάθεση για προσφορά διεκδικεί εκ νέου μια θέση στη νέα Βουλή.

Η εκλογή της σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αγώνων και προσφοράς ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες, ενώ η παρουσία της στο Κοινοβούλιο αντιπροσώπευσε με τον καλύτερο τρόπο το αιτούμενο για ανανέωση προσώπων, πολιτική εντιμότητα, ήθος και άμεση δράση για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που ταλαιπωρούσαν επί χρόνια τον πολίτη. Ο απολογισμός του έργου της εξαιρετικά σημαντικό σε καυτούς τομείς όπως η Παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και το κοινωνικό κράτος.

Στην μάχη της καθημερινότητας και σε ότι αφορά στην βελτίωση της ζωής του πολίτη της Α’ περιφέρειας Αθηνών, ποιες είναι οι δικές πρωτοβουλίες σας;
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας των Αθηναίων. Ως μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος έχω εισηγηθεί ότι εάν αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης θα έχουμε λύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού στα αστικά κέντρα. Επίσης τη λήψη μέτρων που αφορούν την αναδιοργάνωση και πιο αποτελεσματική λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την προτεραιότητα στη σηματοδότηση και την κατασκευή νέων χώρων μετεπιβίβασης. Αφουγραζόμενη τις ανησυχίες των συμπολιτών μου, εισηγήθηκα την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και ασφάλεια τους, όπως και την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας. Είμαι περήφανη που στα τρεισήμισι αυτά χρόνια, είδα τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις μου στην Α’ Αθήνας να δικαιώνονται.

Κυρία Κουντουρά, είπατε για παρεμβάσεις. θα θέλατε να μας δώσετε κάποιο παράδειγμα παρέμβασης σας για την επίλυση ενός ζητήματος της περιφέρειας όπου εκλέγεστε;
Μέσα από θεσμικές διαδικασίες και με την βοήθεια του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) απέτρεψα την ανέγερση Super Market σε οικόπεδο που ήταν χαρακτηρισμένο για σχολικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα λοιπόν είναι θέμα χρόνου η ανέγερση του 67ου λυκείου εκεί, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των σχολείων της περιοχής.
Επίσης μετά από εισήγηση μου πραγματοποιήθηκε η πλήρη αναστήλωση και ανακαίνιση του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Αδριανού, του 1ου Πειραματικού Σχολείου στην Πλάκα, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από σεισμούς, σε συνεργασία μου με τους συναρμόδιους υπουργούς και τον Δήμο της Αθήνας.
Είναι δύο ουσιαστικές παρεμβάσεις μου που απέφεραν άμεσα και θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών της περιφέρειάς μου.

Είναι γνωστή η ευαισθησία σας για την οικογένεια, τη γυναίκα, το παιδί. Έχουν γίνει βήματα για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων σε αυτούς τους τομείς;
Η δομή της οικογένειας στηρίζει τη δομή της κοινωνίας. Τα προβλήματα που απασχολούν την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, στην οποία είμαι μέλος και θέματα τα οποία προσπαθώ να αναδείξω, αφορούν την προστασία των παιδιών και εφήβων, την εφηβική παραβατικότητα, την υπογεννητικότητα, τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, την προστασία της ανύπαντρης μητέρας. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη που οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία υιοθετήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό. Επίσης το νομοσχέδιο για την ίση μεταχείριση στην εργασία και την επαγγελματική διάκριση που περιείχε για πρώτη φορά τον όρο της σεξουαλικής παρενόχλησης. Και το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της οικογένειας. Τρία νομοσχέδια που τα ψηφίσαμε και πια αποτελούν νόμοι του κράτους.
Ένα θέμα το οποίο με έχει απασχολήσει, που θεωρώ μείζονος σημασίας και έχω κάνει σχετική εισήγηση, είναι αυτό της προστασίας των παιδιών στις διαμάχες των ενηλίκων μέσα από τα διαζύγια και πιστεύω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα με τη δημιουργία οικογενειακού δικαστηρίου.

Ποιο θεωρείτε ότι πρέπει να είναι το μήνυμα αυτών των εκλογών προς τους πολίτες;
Πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Στόχος μας, όραμα και επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες αυτής της χώρας. Ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.