Συνέντευξη στην Εφημερίδα «Εμπρός»

315
  1. Θεωρείτε πως για μια γυναίκα που προέρχεται από τον χώρο της ομορφιάς και εισέρχεται στην πολιτική, η καταξίωση της είναι δυσκολότερη?

Η καθιέρωση μου στη βιομηχανία της μόδας ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς σε ένα χώρο που είναι πολύ ανταγωνιστικός. Είχα μια επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα στις εκδόσεις για περίπου 8 χρόνια την οποία και εγκατέλειψα από τη στιγμή που εκλέχθηκα. Όταν είσαι ειλικρινής και εργάζεσαι σκληρά να υλοποιήσεις το έργο που έχεις αναλάβει, αυτό που εισπράττεις είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός όλων. Το ίδιο θεωρώ πως ισχύει και στον χώρο της πολιτικής. Συνεπώς η καταξίωση είναι αποτέλεσμα της προσφοράς, της ειλικρίνειας και της σκληρής δουλειάς.

  1. Πώς πήρατε την απόφαση να μπείτε στην πολιτική και έχετε μετανιώσει για την απόφαση σας αυτή?

Η ενασχόληση με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια ήταν κάτι πολύ οικείο για μένα.Εκλέχθηκα για να εκπροσωπήσω όλους τους συμπολίτες μου με υπευθυνότητα και με ειλικρίνεια. Η πολιτική για μένα είναι λειτούργημα. Στόχος μου είναι να συνεισφέρω όσο μπορώ για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω μετανιώσει την απόφαση μου να ασχοληθώ με την πολιτική.

 

  1. Ποια κοινωνικά θέματα σας απασχολούν που στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής σας δραστηριότητας έχετε προωθήσει?

Στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής μου δραστηριότητας, είμαι μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος και στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Στόχος μου είναι η ανάδειξη των θεμάτων πολιτισμού και παιδείας, αγωνίζομαι για την προώθηση των ίσων ευκαιριών όπως επίσης και για θέματα που αφορούν τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Πιστεύω ότι η δομή της οικογένειας στηρίζει την δομή της κοινωνίας. Έτσι έχω αναδείξει θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών και έφηβων, στην εφηβική παραβατικότητα, στην υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας, στην στήριξη της πολύτεκνης, τρίτεκνης και μονογονεϊκής οικογένειας όπως και στην προστασία της ανύπαντρης μητέρας. Έχω τονίσει επίσης την αναγκαιότητα δημιουργίας οικογενειακού δικαστηρίου. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη που οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία υιοθετήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό και που έχει γίνει νόμος του κράτους. Τέλος προσπαθούμε να βρούμε θεσμικές λύσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και της εγκληματικής παρενόχλησης των γυναικών (stalking).

  1. Μια πολυάσχολη γυναίκα μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της?

Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί και οφείλει να φροντίζει τον εαυτό της. Όλοι μας σήμερα δοκιμαζόμαστε από τους γρήγορους ρυθμούς της κοινωνίας που περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας στο ελάχιστο. Η καθημερινότητα, μας προκαλεί άγχος και εντάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πια χρόνο να αθληθούν. Αρκετοί δεν προσέχουν τη διατροφή τους και κάνουν καθιστική ζωή. Αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ασθενειών, όπως το άγχος, οι ψυχοσωματικές διαταραχές, και η παχυσαρκία. Οφείλουμε όλοι στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει ο καθένας μας, να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, τη σωματική και ψυχική μας υγεία, ακολουθώντας μια πιο προσεγμένη διατροφή, κάνοντας κάποιες αθλητικές δραστηριότητες και κοιτώντας να βρίσκουμε έστω λίγο χρόνο την ημέρα να ηρεμούμε και να φροντίζουμε τους εαυτούς μας .

  1. Η γυναίκα στον 21ο αιώνα έχει πλέον κατακτήσει κεκτημένα?

Η Ελληνίδα του 2006 είναι τελείως διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών, όπου οι μορφωμένες και επαγγελματικά επιτυχημένες γυναίκες αποτελούσαν εξαίρεση. Η σύγχρονη Ελληνίδα είναι σύζυγος-σύντροφος, μητέρα που μεταφέρει αρχές και αξίες στα παιδιά της, αλλά και επαγγελματίας με γνώσεις, επιδεξιότητες, δυναμισμό και ανεξαρτησία. Πρωταγωνιστεί στη ζωή και έχει καταλάβει σημαντικές θέσεις στο δημόσιο βίο, στη πολιτική και γενικότερα σε θέσεις κύρους. Ανταποκρίνεται επάξια σε όλους τους ρόλους, ξεχωρίζει και διακρίνεται. Σας αναφέρω ως ενδεικτικά παραδείγματα την Ελένη Σκούρα, η πρώτη Ελληνίδα Βουλευτής, την Λίνα Τσαλδάρη, πρώτη γυναίκα υπουργός της Ελλάδος, την κυρία Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα, η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η πρώτη Υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία της Ελλάδος. Καταφέρνουμε συνεχώς να κερδίζουμε όλο και περισσότερα δικαιώματα όπως επίσης και την αναγνώριση της προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο.