Συνέντευξη στην εφημερίδα Βραδυνή της Κυριακής (26/10/2014)

876

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κώστα Μελισσόπουλο στη Βραδυνή της Κυριακής 26 Οκτωβρίου 2014.

1) Κυρία Κουντουρά η κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει τις εκλογές, για να ολοκληρώσει την τετραετία. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να το πετύχει, βρίσκοντας τους 180 βουλευτές για τον ΠτΔ;
Η κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και να αποφύγει τις εκλογές τον Μάρτιο δεν την ενδιαφέρει καν ποιο πρόσωπο θα υποδειχθεί. Αρκεί να βρει έναν υποψήφιο που θα ήταν αποδεκτός από τα υπόλοιπα κόμματα προκειμένου να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των «180».
Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει τους 180 βουλευτές οι οποίοι θα συναινέσουν στη συνέχιση αυτής της αδιέξοδης πολιτικής. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, άλλωστε η σημερινή σύνθεση της Βουλής δεν αντιπροσωπεύει την βούληση του ελληνικού λαού.

2) Εσείς θα ψηφίσετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάποιο πρόσωπο με το οποίο θα συμφωνείτε; Και θα ήθελα σας παρακαλώ να τεκμηριώσετε την άποψή σας.
Παρόλο που σέβομαι απεριόριστα τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορώ να ψηφίσω υπέρ και αυτό δεν έχει να κάνει με το όποιο αξιόλογο πρόσωπο προταθεί. Δεν μπορώ να δώσω παράταση ζωής σε αυτή την αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων που εξαθλιώνουν τους πολίτες. Μετά τις εκλογές θα συζητήσουμε για το πρόσωπο που θα υποδειχθεί στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

3) Όσο προχωρούμε προς την προεδρική εκλογή η πόλωση θα αυξάνεται όπως δείχνουν τα πράγματα. Βοηθά αυτό την προσπάθεια της χώρας, ή πιστεύετε ότι είναι ένα θεμιτό κομμάτι της πολιτικής διαμάχης;
Η πόλωση δεν ωφελεί τη χώρα μας και η προσπάθεια που γίνεται να εξαφανιστούν τα μικρότερα κόμματα δεν ωφελεί τη δημοκρατία μας. Όποτε η πόλωση κυριάρχησε στις εκλογικές αναμετρήσεις έβλαψε τη χώρα, έβλαψε τους πολίτες.
Δυστυχώς η κυβέρνηση προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία τρομοκρατεί και εκβιάζει τους έλληνες, το έκανε αυτό στις εθνικές εκλογές το 2012 και στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου. Όμως δεν μπορεί να κυβερνά συνεχώς εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας. Οι πολίτες αυτή τη φορά θα σκεφθούν νηφάλια με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας.

4) Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το μόνο κόμμα από την μεταπολίτευση και μετά, που έχασε τόσο μεγάλο ποσοστό της κοινοβουλευτικής του δύναμης. Που το αποδίδετε αυτό, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας;
Κύριε Μελισσόπουλε, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ο μόνος πολιτικός φορέας μεταπολιτευτικά που έλαβε ένα τόσο υψηλό ποσοστό από τον ελληνικό λαό στην πρώτη του παρουσία σε εθνικές εκλογές. Έχουμε όμως δεχθεί πολύ μεγάλο οικονομικό και επικοινωνιακό πόλεμο.
Οικονομικό πόλεμο διότι μείωσαν στα μικρά κόμματα την επιχορήγηση προκειμένου να μην μπορούμε ούτε να συντηρηθούμε και να μην έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε τις θέσεις μας.
Επικοινωνιακό πόλεμο , διότι για παράδειγμα το διαφημιστικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις ευρωεκλογές δεν έγινε δεκτό από τα κανάλια και αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο ΕΣΡ για να το δεχθούν τελικά μια μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Σκεφθείτε ότι το ΠΟΤΑΜΙ εμφανίστηκε 223 φορές παραπάνω από εμάς στις ευρωεκλογές, χωρίς να είναι καν εκλεγμένο κόμμα στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή 36 φορές παραπάνω. Εμείς όμως αντέξαμε και θα αντέξουμε περισσότερο. Είμαστε ένα κίνημα που με τα όποια λάθη έχουμε κάνει παραμένουμε αταλάντευτοι στο σκοπό μας να υπερασπιστούμε το εθνικό συμφέρον και να βγάλουμε την πατρίδα μας από το αδιέξοδο της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

5) Παρά το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που είναι αντιδημοφιλής, το κόμμα σας δεν δείχνει να «τσιμπάει» ψήφους, εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις. Έχετε κάποια εξήγηση γιαυτό;
Σας υπενθυμίζω ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις του «Βήματος» , αλλά και των «Παραπολιτικών» οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κινούνται περίπου στο 4,5% πιστοποιώντας μια μικρή αλλά σταθερά ανοδική πορεία. Όμως δεν επαναπαυόμαστε, έχουμε κυβερνητικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα και θα προσπαθήσουμε να το επικοινωνήσουμε στους έλληνες πολίτες ακόμη και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα πόρτα και θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας ή τις παραλείψεις μας. Θεωρώ ότι η αμετακίνητη και ειλικρινής στάση μας στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα αποτελέσει το μεγάλο πλεονέκτημά μας όποτε γίνουν εκλογές.

6) Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σύμφωνα με τον πρόεδρο κ.Πάνο Καμμένο, είναι έτοιμοι να μετάσχουν σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Είστε έτοιμη εσείς για κάτι τέτοιο; Συμφωνείτε με αυτή την προοπτική;
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε κόκκινες γραμμές που παραμένουν αδιαπραγμάτευτες και δεν είμαστε ουρά κανενός. Είμαστε κάθετοι στα εθνικά θέματα, στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, στις σχέσεις κράτους- εκκλησίας. Σε ότι αφορά το θέμα μιας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας θεωρώ ότι είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να το συζητήσουμε . Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες δυνάμεις θα προκύψουν μετά τις εκλογές. Η Ελλάδα όμως δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη.

7) Η κριτική κυβερνητικών βουλευτών και μη, περί πιθανής επιστροφής στη δραχμή εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σας προβληματίζει ή όχι;
Το ευρώ το έχουμε πληρώσει δεν μας το χάρισαν και δεν το διαπραγματευόμαστε. Θέλουμε όμως οι έλληνες να έχουν ευρώ και στην τσέπη τους , να μπορούν να δουλεύουν και να πληρώνονται σε ευρώ και επίσης να καταναλώνουν ευρώ.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αποτελέσουμε την εγγύηση για την επόμενη διακυβέρνηση του τόπου. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.