Συνέντευξη στο paraskinio.gr

785

– Πώς σχολιάζετε τα αποτελέσματα του Εurogroup της Τρίτης με δεδομένο ότι επί της ουσίας δεν προέκυψε ουδέν νεότερο αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα;

Έπεσαν οριστικά οι μάσκες. Υπάρχει φανερή απροθυμία των Γερμανών για λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Ειδικά στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μας. Μέρκελ και Σόϊμπλε θέλουν την Ελλάδα σκλαβωμένη σε αποικιοκρατικού τύπου δανειακές συμβάσεις. Οι οποίες, θα έχουν ενέχυρο ολόκληρο τον εθνικό μας πλούτο και κάθε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Μέρκελ και Σόϊμπλε θέλουν επίσης τον Ελληνικό Λαό να αποτελεί πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που θέλει να επιβάλλει στην Ευρώπη το Δ’ Γερμανικό Ράιχ. Μία λαίλαπα που χτυπά ήδη την Πατρίδα μας και έχει κύρια χαρακτηριστικά μία βάρβαρη λιτότητα που εξαθλιώνει κάθε οικογένεια, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και κάθε κοινωνικού κεκτημένου και την κινεζοποίηση της απασχόλησης με πρόφαση το διεθνή ανταγωνισμό.
Όσο για την περίφημη δόση-μαμούθ των 44 δισ. ευρώ είναι βέβαιο ότι θα υποστούμε το μαρτύριο της σταγόνας μέχρι να την πάρουμε. Αν την πάρουμε τελικά! Και επιπλέον είναι ακόμη πιο βέβαιο ότι εάν και εφόσον την πάρουμε, ούτε ένα σεντ από το συνολικό ποσό δεν πρόκειται να πάει στην ελληνική αγορά ή να ανακουφίσει την τσέπη του οικογενειάρχη. Τόκοι και πανωτόκια θα πληρωθούν ως επί τω πλείστον. Όσο για τη λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση, θα ωφεληθούν και πάλι οι τραπεζίτες, λαμβάνοντας ζεστό χρήμα το οποίο θα αθροιστεί πάνω στο εθνικό χρέος. Χρήμα που θα κληθούμε φυσικά να το πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά μας και οι γενιές που θα ακολουθήσουν.

– Πώς κρίνετε την ελληνική παρουσία;

Δεν μπορούσε κανείς να περιμένει τίποτα καλύτερο από μία κυβέρνηση που έχει δεθεί στο άρμα της γερμανικής πολιτικής και ακολουθεί τυφλά το μονόδρομο του Μνημονίου. Χωρίς ποτέ να αναλογίζεται το τεράστιο κόστος που καταβάλλουν σε θυσίες η ελληνική οικογένεια και το σύνολο της κοινωνίας μας.

– Ακόμη και γερμανικά Μ.Μ.Ε εγκαλούν την πολιτική της Γερμανίας στο ελληνικό ζήτημα. Αντίθετα, δεν βλέπουμε ανάλογες φωνές διαμαρτυρίας από Έλληνες «μνημονιακούς» πολιτικούς. Πώς το σχολιάζετε;

Κύριο γνώρισμα του στρατοπέδου των Μνημονιακών είναι το ψέμα και η υποκρισία. Τι περιμένετε δηλαδή; Να παραδεχθούν οι τρεις πρόθυμοι της συγκυβέρνησης και όσοι παπαγαλίζουν τόσο καιρό τις θέσεις τους ό,τι ήταν εκβιασμός, χωρίς κανένα αντίκρυσμα, ότι αν δεν ψήφιζε η Βουλή τα μέτρα και τον προϋπολογισμό η Ελλάδα δεν θα λάμβανε τη δόση; Ορίστε, τα πάντα ψηφίστηκαν. Και η δόση; Ακόμη να έρθει! Πείτε μου ειλικρινά, τι να περιμένει κανείς από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος άφησε στην άκρη τα Ζάππεια που παρουσίαζε παλιότερα και τα 18 σημεία-δεσμεύσεις στο μεσοδιάστημα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων και τώρα παρουσιάζεται ως φανατικός κήρυκας και υπερασπιστής του Μνημονίου; Τι περιμένετε από τον κ. Βενιζέλο που αντί να βρίσκεται απολογούμενος για την περίοδο διακυβέρνησης Οκτωβρίου 2009 – Μαϊου 2012, τώρα επιχειρεί να εμφανιστεί ως κριτής και τιμητής; Τι περιμένετε από τον κ. Κουβέλη που οι υπουργοί του άλλα ανακοινώνουν από το βήμα της Βουλής και άλλα πράττουν; Όπως έγινε με τον κ. Μανιτάκη που στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης απέκλειε εφεδρείες, διαθεσιμότητες κλπ. και τώρα καλείται να τα εφαρμόσει; Ή τον κ. Ρουπακιώτη που λέει ότι υπογράφει νόμους, που δεν έχει γράψει; Βλέπετε πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν το βάρος, το κύρος ή την φερεγγυότητα να εγείρουν μία σοβαρή διαμαρτυρία, ή να στηρίξουν μία εθνική άποψη;

– Οι εξελίξεις αποτελούν μία δικαίωση για τις θέσεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»;

Έχουμε δικαιωθεί σε ποσοστό 100% σχετικά με τις εκτιμήσεις μας και αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αρνούνται να το παραδεχθούν. Υπάρχει όμως και ο Ελληνικός Λαός που βλέπει, σκέπτεται, κρίνει και αξιολογεί. Νιώθοντας πράγματι δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, επαναλαμβάνουμε το πολιτικό μας κάλεσμα για μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μία κυβέρνηση, η οποία θα καταργήσει τα Μνημόνια και θα καταγγείλλει τις αποικιοκρατικές συμβάσεις. Που θα υπολογίσει με ακρίβεια το πραγματικό χρέος δίχως τα ληστρικά πανωτόκια, θα καταστήσει άμεσα απαιτητό το κατοχικό δάνειο αναγράφοντάς το στον επόμενο προϋπολογισμό και θα διεκδικήσει τις πολεμικές επανορθώσει. Που θα ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ, θα εφαρμόσει σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης εκμεταλλευόμενη τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Και φυσικά, μία κυβέρνηση που θα κάνει πράξη την εξεταστική επιτροπή για το ποιοι, πως και γιατί μας οδήγησαν στα δάνεια και στα μνημόνια. Η ατιμωρησία να λάβει τέλος και οι υπεύθυνοι να καθίσουν στο σκαμνί.

– Tι εκτιμάτε ότι θα προκύψει στο ερχόμενο Eurogroup και ποια είναι η θέση σας γύρω από το πώς θα έπρεπε να αντιδράσει και να κινηθεί η ελληνική πλευρά;

Είναι τόσο γερά δεμένη η κυβέρνηση στο άρμα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε, που δεν βλέπω πως μπορεί να προβεί σε μία στροφή στρατηγικής κατεύθυνσης και να τρίξει τα δόντια στους δανειστές μας. Στο επόμενο Eurogroup θα υπάρξει ενδεχομένως μία επιβεβαίωση του πολιτικού αδιεξόδου αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα, την τύχη του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και του συνόλου της Ευρωζώνης γενικότερα. Το Βερολίνο δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει πίσω στην ισοπέδωση των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών. Η κατάσταση βρίσκεται πάνω στην κόψη του ξυραφιού και η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να λάβει γενναίες πολιτικές αποφάσεις και να τις υλοποιήσει. Μολονότι βλέπουμε ότι εκδοτικά συγκροτήματα που στηρίζουν τον κ. Σαμαρά του στρώνουν επικοινωνιακά το χαλί, με την αρθρογραφία των πλέον κορυφαίων συντελεστών τους, προκειμένου να είναι σε θέση να προβεί σε μία ακόμη πολιτική κωλοτούμπα παριστάνοντας -όταν καταρρεύσει και επισήμως η ακολουθούμενη πολιτική- τον αντιμνημονιακό. Θέλω να πιστεύω ότι σε μία τέτοια πιθανή εξέλιξη ο Ελληνικός Λαός θα έδινε την κατάλληλη απάντηση σε εκείνους που επιμένουν να τον εμπαίζουν.

– Ποιο είναι το σχόλιο σας για την κατάσταση στην υγεία με δεδομένη την ανησυχία ευπαθών ομάδων.

Είναι εμφανής η πρόθεση της Τρόϊκας και της κυβέρνησης για κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Και αυτή η νοοτροπία πλήττει πρωτίστως το χώρο της Δημόσιας Υγείας. Αποτελεί απόδειξη της αναλγησίας και της αμετροέπειας που επικρατεί, μόνο και μόνο το γεγονός ότι οι πολίτες καλούνται να καταβάλλουν αντίτιμο για εξετάσεις-νοσήλεια δημόσιων νοσοκομείων. Πρόκειται για υπηρεσίες τις οποίες έχουν οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν χρυσοπληρώσει και τώρα καλούνται να ξαναπληρώσουν. Και μάλιστα, σε μία εποχή που η πραγματική ανεργία καλπάζει προς το 35% και οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί επισήμως σε ποσοστά άνω του 35%, που γίνεται στην ουσία 50% αν συνυπολογίσουμε την επιβολή παραπάνω φόρων, τα χαράτσια και ένα σωρό άλλες έκτακτες επιβαρύνσεις. Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει φρένο και είναι δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιστρατεύσουμε κάθε πολιτικό-δημοκρατικό μέσο προκειμένου να μην επιτρέψουμε την ισοπέδωση της Πατρίδας και των συμπατριωτών μας.