Συνέντυξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA (26/04/2012)

1155

Τι σημαίνει για εσάς το «είμαι Ανεξάρτητη Ελληνίδα»;

Ανεξάρτητη Ελληνίδα σημαίνει ότι σκέφτομαι, αποφασίζω και ενεργώ πολιτικά με βάση το συμφέρον της Πατρίδας μας και το μέλλον των παιδιών μας, Όπως επίσης χωρίς δεσμεύσεις, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερη βούληση όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, να μάχομαι για το λαό και την κοινωνία.

Πως αποφασίσατε να ενταχτείτε στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά από τόσα χρόνια στην Νέα Δημοκρατία;

Προέρχομαι από τη Νέα Δημοκρατία του υπερήφανου όχι και όχι από την σημερινή του ναι σε όλα. Ήμουν η πρώτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που ψήφισα όχι στο Μνημόνιο στις 12 Φεβρουαρίου 2012 γνωρίζοντας προκαταβολικά τις συνέπειες, που δεν ήταν άλλες από τη διαγραφή μου. Είπα συνειδητά όχι στο Μνημόνιο που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία, που μας βάζει στο αγγλικό δίκαιο, που ξεπουλάει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας.
Έπρεπε λοιπόν να αγωνιστώ γι’ αυτό το όχι. Εντάχθηκα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα Κίνημα που ξεκίνησε από τους Έλληνες πολίτες, με τους Έλληνες πολίτες, για τους Έλληνες πολίτες. Ο Πάνος Καμμένος, σταθερός στις αρχές και στις αξίες του, ενέπνευσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μένα και προσυπογράψαμε την Ιδρυτική Διακήρυξη που αποτελεί για μας συμβόλαιο αγώνα για την πατρίδα.

Τι σας είπαν τα κοντινά σας πρόσωπα; Υπήρχαν κάποιοι που σας αποθάρρυναν;

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε εθνική ανάγκη. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την ελληνική οικογένεια. Η κοινωνία βουλιάζει στην ανεργία, οι εταιρείες κλείνουν, τα μαγαζιά βάζουν λουκέτα, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι νέοι μη βλέποντας προοπτική στρέφονται στη μετανάστευση, υπάρχει τεράστια ακρίβεια και το μέλλον είναι γκρίζο και αβέβαιο. Αυτή την πραγματικότητα βιώνουν και οι δικοί μου άνθρωποι. Όχι λοιπόν δεν με αποθάρρυναν, αλλά αντίθετα με παρότρυναν να πράξω εκείνο που επέβαλλε η συνείδησή μου.

Γιατί ο Ελληνικός λαός να εμπιστευθεί το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», για ποιόν λόγο να σας ψηφίσει;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι Κίνημα διαμαρτυρίας. Είναι Κίνημα εξουσίας και έχει πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί. Οι πολίτες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα μας http://www.anexartitoiellines.gr/ το ολοκληρωμένο μας πρόγραμμα και να δουν τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, τις πρώτες τριάντα μέρες, τους πρώτους έξι μήνες, την πρώτη τετραετία. Είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, αναδιοργάνωση του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης πάνω σε ένα σύγχρονο πρότυπο. Έξω από το Μνημόνιο, γιατί η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

Ποια είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή που έχετε ζήσει στις περιοδείες με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στο ηρωικό Δίστομο που κάναμε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης και του Κινήματός μας, όταν έξω στην πλατεία, μαζεύτηκαν μέσα στη βροχή και στο κρύο, ηλικιωμένοι, γυναίκες, νέοι και παιδιά και αυθόρμητα έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου από εθνική υπερηφάνεια.

Τι σας έχει μείνει από αυτά που σας λέει ο κόσμος;

Οι Έλληνες πολίτες έχουν μπερδευτεί, έχουν απογοητευτεί, και νιώθουν ότι τους έχουν ξεγελάσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Θέλουν να μην τους απογοητεύσουμε και να τους υποσχεθούμε ότι θα μείνουμε σταθεροί στις αρχές, στις αξίες, στις θέσεις μας και θα αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα και το εθνικό συμφέρον.

Ποιο είναι για εσάς το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.Yπάρχουν διλλήματα και αν ναι ποια είναι αυτά;

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να εφαρμόσουν το Μνημόνιο που υπογράψανε, το οποίο παραχωρεί την εθνική μας κυριαρχία και φέρνει οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, φτώχιας και πείνας στον ελληνικό λαό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν μία Ελλάδα υπερήφανη, ελεύθερη, οικονομικά ανεξάρτητη, και με την ελληνική οικογένεια να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς.

Κατά την άποψή σας, ποιες ευθύνες φέρουν τα πολιτικά πρόσωπα;

Όλοι εκείνοι οι οποίοι με τις πράξεις τους και τις πολιτικές τους έφεραν την πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση φέρουν και πολιτικές και μερικοί από αυτούς και ποινικές ευθύνες. Όσοι αποδειχθούν ένοχοι πάνω στα αδικήματα της διασπάθισης δημοσίου χρήματος πρέπει να πάνε φυλακή και να δημευτεί η περιουσία τους. Επίσης είναι σαφές ότι θα καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στην Ελλάδα αν ήταν στο χέρι σας;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ψηφίσαμε το Μνημόνιο. Δεν το αναγνωρίζουμε. Και δεν μας δεσμεύει. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει ισχυρή εντολή για να απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του και να χαράξουμε για τη χώρα έναν δρόμο πραγματικής προοπτικής και ελπίδας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε πριν από τη κάλπη;

Η 6η Μαίου είναι μέρα ιστορικής ευθύνης. Πρέπει να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας. Η χώρα χρειάζεται μία πραγματική εθνική προοπτική. Ζητάμε από το λαό να μας εμπιστευτεί και να ψηφίσει Ανεξάρτητους Έλληνες.
Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες.